Je bent hier:

Elektrische vaarvakantie voor 2 tot 4 personen

Ervaar elektrisch varen door de Friese natuur!

Plattegrond EV1000

Elektrisch varen met 2 tot 4 personen? Dat kan met de IJlst EV1000! Het is één van de kleinere elektrische boten in onze vloot, dus zeer geschikt voor gezinsvakanties.

Fluisterstil en elektrisch varen met de IJlst EV1000 is een compleet duurzaam en groene vaarvakantie. Alle voorzieningen worden elektrisch aangestuurd en doordat er geen propaangas gebruikt wordt, is het veiliger varen gewaarborgd. Het water wordt verwarmd door een boiler en de super geïsoleerde wanden zorgen samen met een luchtverwarming voor een zeer aangename temperatuur.

Technische specificaties

Boten: IJlst
Aantal personen: 2 – 4 personen
Vaargebieden: Nederlandse binnenwateren
Afvaartlocatie: Koudum (Friesland)
Stahoogte: 2 meter
Bedlengte: 2 meter
Diepgang: 0.60 meter
Doorvaarthoogte: 1.65 meter
Afmetingen: 10.00 x 2.70 meter (LxB)

Beschikbaarheid en boeken

Stadsinformatie over IJlst

Er zijn verschillende theorieën over het ontstaan van de naam IJlst. Het kan afkomstig zijn van de Ylostins, de stins, die in het zuidwestelijk deel van IJlst heeft gestaan. De naam wordt wel eens afgeleid van het Ee- of IJslot, de stins, die aan het water lag dat door IJlst stroomt. De oorspronkelijke naam van IJlst is Ylike geweest dat later verbasterd is tot Ylts of Fries Drylts. Y of Ee betekent water en leke in Ylike is het Friese werkwoord like dat ‘langzaam vloeien’ betekent.

Ontdek meer van de steden