UNIEKE TOERISTISCHE ERVARING

Elfsteden Vaarvakanties Friesland is één van de weinigen met zo’n grote Elektrische vloot.

MILIEU EN CO2 NEUTRAAL

11 elektrische boten geeft een totale besparing van 70 ton CO2 uitstoot vermindering per jaar!

MINDER GELUID EN OVERLAST

Beleef een nieuw vakantie avontuur. Geruisloos en elektrisch varen op de energie van de zon!

Een nieuw tijdperk is aangebroken, de voortvarende opkomst van elektrische auto, fiets en openbaar vervoer is al erg merkbaar. De pleziervaart boten volgen op gepaste afstand, maar zullen binnen enkele jaren niet meer weg te denken zijn op de prachtige kanalen en meren die ons land rijk is!

Elektrisch varen? Zo spannend is het allemaal niet...

We moeten er nog even aan wennen, maar uw voorgangers zijn enthousiast over het varen met een elektroboot. Met al hun ervaringen werken we dagelijks aan de perfectie van de boten. De motor en aandrijving blijken zeer betrouwbaar. Door de Wifi en gps-verbinding kunnen wij op afstand met u meekijken. Met alle ervaringen kunnen wij de software aanpassen en de juiste instellingen doen. Dat kan dus vaak op afstand geregeld worden. Zoals ook bij elektrische auto’s en fietsen is er een beperkte actieradius als het gaat om de accucapaciteit. De meest gestelde vragen zijn dan ook, hoe lang kan ik varen op volle accu’s en waar kan ik laden als deze leeg zijn?

Hoe lang kan ik varen op volle accu’s?

Onze boten zijn zo ingericht dat u onbeperkt kan blijven varen. Als u in Eco-stand vaart (ca. 6 km max. snelheid kanalen) kunt u ca. 3 uur elektrisch varen. Na 3 uur is uw accuverbruik nog steeds 50% maar vinden wij dat er nieuwe energie nodig is. Wij hebben daarvoor o.a. zonnepanelen op het dak geplaatst, door deze gratis energie kunt u per dag een uur extra varen!

Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde vaartijd per dag 3 tot 4 uur is. Dus 25-30% vaart u al op energie van de zon. Indien u de mogelijkheid heeft om na uw vaardag een laadpaal aan te doen, dan kunt u met veelal groene stroom u accu’s weer vullen. Mocht er geen laadpaal aanwezig zijn, dan is er altijd nog de fluisterstille en fossiel vrije generator aan boord. Deze zorgt ervoor dat de accu’s weer helemaal geladen worden en dat kan ook terwijl u lekker aan het varen bent. Zo komt u altijd veilig weer aan wal en is voldoende stroom geen enkel probleem!

Waar vind ik laadpalen?

Laadpalen vindt u over het algemeen in jachthavens, maar steeds meer bedrijven en gemeenten gaan extra laadpalen plaatsen langs vaarroutes die zowel voor boot, auto en camper geschikt zijn. Op de waterkaart die u van ons in bruikleen krijgt staan jachthavens en bekende laadpalen met een pictogram vermeld.

De Provincie Fryslân heeft een laadpalen app in ontwikkeling. De infrastructuur zal de komende jaren verder toenemen is de verwachting.
Zo maken we samen met elkaar prachtige vaarroutes, de ontdekking die u als recreant doet, kan voor ons een waardevolle aanvulling betekenen. U bent onze ambassadeur en hierdoor kunnen ook andere gasten genieten van al het moois dat Friesland dat Friesland te bieden heeft!

Laadpalen

Locaties Laadpalen

 1. Galamadammen 1
 2. Friesland Boating/Elfsteden Vaarvakanties
 3. Aldwijk 16 Woudsend
 4. Gouden boajum Heeg
 5. Klokhüsdyk 7, 8612JJ Idzega
 6. Tsjerkewei, Oudega Gem Wymbritserad
 7. Hagenadyk, Oudega Gem Wymbritserad
 8. Jachthaven Nijesyl
 9. Goingarijp 1 -> 5 punten 220/10A
 10. Camping pasveer Sneek
 11. Heechein Akkrum
 12. Industriewei 2 Jinsum
 13. Pikmeerhaven
 14. Waterpark Yn e leite Grou
 15. Jachtcentrum warten
 16. Bergummerdam 4
 17. Eastermar
 18. Eibernest 3
 19. Leeuwarden noordersingel/spanjaardslaan
 20. locatie onbekend?
 21. Zuiderkade 40 franeker / Heerengracht
 22. Harlingen Noordergrachtswal 34
 23. De bombade 7 Ried
 24. Leijsterstreek Oudebildtzijl
 25. Bartlehiem
 26. Burdaard, schoolstraat
 27. Burdaard Mouneheim 1
 28. Kleindiep Dokkum
 29. Diepswal t.o. 13
 30. Zuiderbolwerk t.o 83
 31. Dokkumer nieuwe zeilen
 32. ­­Dokkumer nieuwe zeilen