Je bent hier:

Vaarroutes

Er zijn vele vaarmogelijkheden in Friesland. Om u een impressie te geven van de mogelijkheden en de duur van de tocht hebben we hieronder een aantal voorbeelden.

Elfstedenroute informatie

Varend door steden en weilanden. In de afgelopen jaren is de officiële schaatsroute van de Elfstedentocht beetje bij beetje bevaarbaar gemaakt voor de gemiddelde motorkruiser. Vaarwegen zijn uitgediept, vaste bruggen beweegbaar gemaakt of opgehoogd en enkele nieuwe sluizen zijn aangelegd. Onlangs is het laatste deel, het traject door de ‘hel van het noorden’, daarbij gekomen. Het is nu mogelijk om de gehele schaatsroute te bevaren, van de start in Leeuwarden tot aan de finish op de Bonkevaart. Alleen de trajecten tussen Stavoren en Hindeloopen en tussen Hindeloopen en Workum zijn nog niet bevaarbaar door boten iets groter dan formaat roeiboot. Gelukkig heeft Elfsteden Vaarvakanties Friesland hiervoor een goed alternatief.

 

Download hier een korte brochure met informatie over de Elfstedentocht.

Friesland Travel Guide

Geniet met volle teugen van dit zeer gevarieer- de, al meer dan 5.000 jaar bewoonde kustland. Een regio die rijk is aan indrukwekkende dijken en duinen, buitengewoon gezellige historische stadjes en dorpen, UNESCO Werelderfgoed, lieflijke meren, parkachtige bossen, groene weiden met koeien, schapen en paarden, moderne akkerbouw en veehouderij en ambachtelijke bedrijvigheid. En niet te vergeten de vele Nationale Parken en Landschappen, overzichtelijke gebieden waar de natuur zich meester heeft gemaakt van de cultuur.

Deze viertalige reisgids is geheel gebaseerd op journalistieke reportages en impressies met veel kaarten en routes en niet in scène gezette foto’s.

Het boek is te verkrijgen aan de balie bij vertrek. Het is ook mogelijk om het boek op te laten sturen, neem dan contact met ons op via de contact pagina.